A Szabadkai Rádió magyarnyelvű műsora

FM 104,4 MHz

 

 

péntek, 2016. április 15-i hírek
Hírek
[sr][hu][hr]
   

Magyar szerkesztőség

Apróhirdetések

Zenés üdvözletek

Árjegyzék

A 'Szabadkai Rádió' közvállalat ügyviteli terve a 2013–as évre

Műsorok újrahallgatása
Linkajánló:

MusicZone

Garden Quartet

Lakodalmas.com

Hallgassa meg április 15.-i, 15 órai híradónkat:

Hírek

*
A Horvát Polgári Szövetség nemtetszését fejezi ki amiatt, hogy Slaven Bačić, a Horvát Nemzeti Tanács elnöke az itt élő közösség nevében horvát ellenes hisztériáról beszélt, miután az anyaország blokkolta a 23. EU–s tárgyalási fejezet megnyitását. A Horvát Nemzeti Tanács bizonyos képviselőinek személyes véleménye, illetve pártjaik álláspontja árt az itt élő horvát közösségnek – írja közleményében Tomislav Stantić, a Horvát Polgári Szövetség elnöke. Stantić párbeszédre szólítja fel Szerbia, Horvátország, és a szerbiai horvátok befolyásos intézményeit a 23. tárgyalási fejezet kapcsán.
*
A városi választási bizottság megállapította, hogy április 8–án 130 ezer 788 személynek volt szavazati joga Szabadkán és a hozzá tartozó településeken. Összesen tíz, az önkormányzati választásokon induló listát hitelesítettek, derül ki a közzétett összesített választási listából. A választási bizottság minden választópolgárnak kipostázza majd a meghívócédulát, amelyen szerepelni fog, hogy az illető melyik szavazóhelyen adhatja majd le a voksát április 24–én.
*
eLearning fórumot szerveznek szombaton a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Szó lesz az online tanítás és tanulás lehetőségeiről, az internetes értékesíthető tudásról. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Eddig mintegy 80 résztvevő jelentkezett be. Információk a 063 86 315 68–as telefonszámon.
*
A Szabadkai Népszínházban a hétfőn a tapasztalt asszony van műsoron. Az előadás este fél 8–kor kezdődik.
*
Fennállásának egyéves évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az UrLik kulturális aktivitást fejlesztő csoport. Fiatal írók, színészek, rendezők, performerek, zenészek jelentkezését várják, de más művészeti ágak képviselői is jelentkezhetnek. Jelentkezni három vers, novella, zenei darab beküldésével, filmmel, performansz–vázlattal és hasonlókkal lehet május 5–éig, de életrajz mellékelését is kérik. E–mail cím: konkurs.urlik@gmail.com. Az eredményeket május 15–én teszik közzé. A születésnapi rendezvény június 4–én este 8 órakor lesz.
*
Egészség– és Alternatív Gyógyászati Vásárt rendez szombaton Szabadkán a Badawi Poliklinika. A vásárt Maglai Jenő polgármester és doktor Marija Krmpotić Badawi, a klinika igazgatója nyitja meg délelőtt 10 órakor. A helyszín a Galéria Szálló átriuma. A vásár szombaton 18 óráig lesz látogatható.
*
A Szabadkai Egészségházak munkaideje a jövő héten a következőképpen alakul: a kisbajmoki rendelő hétfőtől csütörtökig a megszokott munkaidő szerint fogadja a pácienseket, míg pénteken 7–től 14 óráig dolgozik. A 3–as számú ambulancia, azaz a Gát Helyi Közösség rendelője hétfőn, szerdán és pénteken 7 és 14 óra között, kedden és csütörtökön 13 és 20 óra között dolgozik. A Pe?ščara helyi közösség egészségháza ezentúl a nyári munkaidő szerint, 7 és 20 óra között dolgozik.
*
A "mondd azt, hogy á” elnevezésű pszichológiai előadássorozat keretében Nataša Đurica újvidéki pszichoterapeuta tart előadást Szabadkán a Danilo Kiš alapítvány Raktár klubjában. Az interaktív előadás szombaton este hat órakor kezdődik a témája pedig a munkahelyválasztás.
*
Palics Helyi Közösség idén is meghirdeti a hagyományos "Együtt szemben a szeméttel” munkaakcióját. Az önkénteseket szombaton 9 órára várják a Helyi Közösség udvarában. Kérik, hogy vigyenek magukkal munkaeszközöket, ami lehet gereblye, metszőolló, vasvilla vagy balta. Kesztyűben várnak mindenkit a hatékonyabb munka érdekében. Jó hangulat, üdítő és a munka végeztével ebéd és fánk vár minden résztvevőt. A munkaakció ideje alatt a gyermekeknek játszóházat rendeznek.
*
Magyarkanizsa önkormányzata idén is megszervezi a Tisza–parti majálist. Az érdeklődőket 20 kijelölt főzőhely várja a kemping területén, amelyet 1050 dináros egységárért vehetnek igénybe a rendezvény napján. Ez az összeg fedezi a főzéshez szükséges tűzifát, valamint 3 kilogramm marhahúst. Jelentkezni a 064 806 22 48–as telefonszámon lehet jövő héten, péntekig.
*
A Vízművek értesíti a szabadkai, palicsi és nagyradanováci polgárokat, hogy az 1–es vízkitermelő helyen szombaton a transzformátor állomás éves, kötelező vizsgálatát végzik, amit emiatt 8 és 11 óra 30 perc között lekapcsolnak. Ebben az időszakban a víznyomás jelentős mértékben csökkenni fog. A vízszolgáltatás 12 órától lesz ismét zavartalan.
*
Ma hivatalosan is befejeződött a fűtésidény Szabadkán – áll a Szabadkai Távfűtőművek közleményében. A közvállalat április 30–ig ügyeletet tart és készenlétben állnak, amennyiben az időjárás alakulása ismét szükségessé tenné a kazánok beindítását.
*
A Vízművek értesíti az új–zsedniki fogyasztóit, hogy a hálózaton végzett szezon jellegű munkálatok miatt hétfőn 9 és 13 óra között szünetel a vízszolgáltatás. Keddtől péntekig viszont 8 és 14 óra közt a csövek mosatását végzik, ezért zavaros lehet a víz.
*
A tavaszi lomtalanítás keretében hétfőn és kedden a Zorka helyi közösségben helyezik ki a konténereket, a következő helyszíneken: a Zorka és az Erdut utcák sarkán, a Jókai Mór és a Kolumbusz Kristóf utcák sarkán, a Proletárbrigád és a dr. Bodrogvári Ferenc utcák sarkán, a Proletárbrigád és a Zombor utcák sarkán, illetve a Proletárbrigád és a Zorka utcák sarkán.
*
A tavaszi lomtalanítás keretében szerdán és csütörtökön Kelebián helyezik ki a konténereket, a következő helyszíneken: a Kis Ferenc utca és a Főút találkozásánál, illetve a Veljko Vlahović utcában a régi iskolánál. Szerdán és csütörtökön Ludason is lomtalanítanak. A konténereket a temetőnél, az otthonnál, valamint a Samunál helyezik ki.
*
A tavaszi lomtalanítás keretében pénteken Mérgesen helyezik ki a konténereket, a következő helyszíneken: a röplabdapályánál, az autóbuszállomásnál, továbbá a Meggy és a Peščara utca találkozásánal a 30–as házszámnál, valamint Kisbajánál.
*
--vissza--Sport

*
Szombaton kezdődnek a Szerbiai Labdarúgó Szuper Liga záróküzdelmei. A legjobb nyolc csapat játszik a play off, a többiek a play–aut mérkőzéseken. A szabadkaiaknak sajnos a második csoport mérkőzései lesznek elsősorban érdekesek, hisz a Spartacus a kiesés ellen küzd. A play–out első mérkőzésén a szabadkaiak Ivanjicára utaznak, ahol a Javor lesz az ellenfél. A többi play–aut csoportosítás: Metalac – OFK Belgrád, Mladost – Rad és Novi Pazar – Jagodina.
*
Belgrádban vendégszerepel vasárnap a Spartacus női labdarúgó klub a Szerbiai Női Szuper liga 2. fordulójában. A Crvena zvezda lesz az ellenfél, a meccs 17 órakor kezdődik a Rajko Mitić pályán.
*
Folytatódik a női röplabda elődöntő sorozat. A Vizura lányai Szabadkán 3:0–ás győzelmet arattak a Spartacus csapata felett, így a döntőbe jutásról az ötödik meccs dönt majd Belgrádban. A szabadkaiak önmaguk árnyékai voltak, volt amikor 7:19–re is elhúzott az ellenfél. A fordulók eredményei: 25:20, 25:23 és 25:13. A következő, ötödik mérkőzésre szombaton este 6 órakor kerül sor Belgrádban.
*
A Spartacus kézilabda klub a play off mérkőzések 4. fordulójában az országos első helyért a Vojvodinával küzd meg. A meccs szombaton 19 órakor kezdődik a szabadkai Sportcsarnokban. Mivel nagyon fontos mérkőzésről van szó, a klub kéri a közönség támogatását, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg. A belépés díjtalan.
*
Kezdődik a lovassport szezon. A szabadkai lóversenypályát előkészítették, a lovak pihentek, várják a verseny kezdetét, a Bácskai Lovasklub az első rendezvényt vasárnapra hirdette meg. Délután fél 2–kor kezdődnek a selejtezők, majd 2 órakor indul a verseny a pontokért.
*
--vissza--Időjárás

*
Holnap sok napsütés lesz, de szeles napra készülhetünk, többfelé erős lökések kísérik majd a szelet. Reggel 11 fok lesz, napközben 25 fokig melegszik a levegő.
*
--vissza--Műsorajánló

*
szombat, április 16.
*
8.50 – 09.10 Színes reggel – tájékoztató magazin 12.01 – 13.00 Hírek; Nótaszó 13.00– 15.00 A Rock mesterei – Pintér Ferenc zenés műsora 15.00 – 15.55 Hírek; Térerő – a határon túli rádióstúdiók közös műsora 16.15 – 18.00 A zene szárnyán – Dukai István zenés műsora; Hírek
*
vasárnap, április 17. 12.01 – 13.00 Hírek; Nótaszó 13.00 – 15.00 Zenés üdvözletek. 15.00 Hírek; Vasárnapi vigadó – kívánságműsor; Hírek
*
hétfő, március 18.
*
08.50 – 09.20 Színes reggel – tájékoztató magazin 12.01 – 13.00 Híradó; Népzene 13.00 – 15.00 Lemezparádé – zenés műsor 15.00 – 15.55 Híradó; Híradó – Választási krónika; Programajánló 16.25 – 18.00 Hangjegy–mix – Balázs Szilvia zenés műsora; Hírek --vissza--Elöző hírek:

A szerkesztőség e-mail címe
Szabadkai Rádió @ 2014