A Szabadkai Rádió magyarnyelvű műsora

FM 104,4 MHz

 

 

péntek, 2016. március 18-i hírek
Hírek
[sr][hu][hr]
   

Magyar szerkesztőség

Apróhirdetések

Zenés üdvözletek

Árjegyzék

A 'Szabadkai Rádió' közvállalat ügyviteli terve a 2013–as évre

Műsorok újrahallgatása
Linkajánló:

MusicZone

Garden Quartet

Lakodalmas.com

Hallgassa meg március 18.-i, 15 órai híradónkat:

Hírek

*
A vízművek értesíti a polgárokat, hogy a keleti és a nyugati főnyomóvezeték építése miatt május 15–éig zárva lesz a Forrás utca és a Pazin utca egy része a Belgrádi úttól egészen a Bajnát utcáig. A Bajnát utca Pazin utca és Zentai út közti szakasza, valamint a Radić fivérek utca a Kumičić utcai kereszteződésénél ugyancsak le lesz zárva hétfőtől június 1–éig. A lezárt utcaszakaszokban élők számára a kivitelező lehetővé teszi a közlekedést. A többi polgárnak a Zentai út – Maksim Gorkij utca – Zágráb utca alternatív útvonalat javasolják.
*
A Bajnát utcában a vízhálózaton folyó munkálatok miatt hétfőtől megváltozik az 1–es és 1a–s, illetve a 2–es autóbuszok útvonala. A buszok a Belgrádi útról a Kumičić utcába fordulnak le, hogy azon jussanak el a Zentai útra, ahonnan már a régi útvonalon közlekednek tovább. A Bajnát 1, Bajnát 2, Zentai úti temető, Dinamotrans és Autóbusz pályaudvar megállók nem lesznek használatban. Ezek helyett a 16–os buszok két útba eső megállóját használják, illetve alkalmi megállókat a Kumičić utca 3–as, 28–as és 61–es számú épületei előtt. Az ellenkező irányból érkezve a buszok a templomnál állnak meg.
*
A városi tanács döntése értelmében a szabadkai Gyógyszertáraknak, amelynek egyébként alapítója is, az árutartalékokból ingyenesen bocsájt rendelkezésére egy szállítmánnyi gyógyszert. Ennek értéke mintegy 600 ezer dinár. Az ajándékcsomagban viszonylag drága orvosságok is vannak, mint amilyen például az Insulatard, amelyet a cukorbetegek használnak a vércukorszint csökkentésére, s amelynek doboza több mint 3 ezer dinárba kerül. Ugyancsak tartalmaz az adomány 12 doboz Mikstardot, amely szintén drága gyógyszernek számít, de van ezer csomag Analgin is a szállítmányban, illetve más gyógyszerek, amelyek megtalálhatóak minden patikában. Ezek azon készítmények, amelyeket a gyógyszertárakban tárol az árutartalék egy 1987–ben kötött szerződés alapján, s a szavatossági idő lejárta előtt bocsájtja ezeket most a város a gyógyszertárak rendelkezésére.
*
Civilek egymás között, avagy a civil stratégia kérdései ma címmel szervez találkozót ma Szabadkán a Vajdasági Magyar Civil Szövetség. Négy évvel ezelőtt fogadták el a Vajdasági Magyar Civil Stratégiát, amiről azonban napjainkban már semmit sem lehet hallani. A találkozón arra keresik a választ, hogy milyen állapotban van a civil szféra jelenleg, mi lehet az ernyőszervezetek szerepe a jelenlegi helyzetben. Kellenek–e civil központok? A rendezvényen a korábban bejelentkezett szervezetek képviselői vehetnek részt.
*
Ma ünnepli a szerbiai horvát közösség egyik választott ünnepét, védőszentjének, Szent Józsefnek a napját. Este fél 7–kor a ferencesek templomában tartanak misét, majd fél 8–tól a városháza nagytermében lesz művelődési műsor.
*
Mától látogatható Szabadka központjában a VIII. Csülöknapok és húsvéti vásár, a hivatalos megnyitót viszont holnap délelőtt 11 órától tartják. A rendezvényen mangalica sertés, fehér sertés– és szürke marha húsból készült termékek, valamint kecskesajt, méz, pálinka, bor, kézműves termékek és még sok más érdekesség is megtalálható, ami szükséges a húsvéti ünnepekre és az ünnepi asztalra. Szervező a Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete.
*
Nyuszi futást rendez holnap a zentai Gyermekbarátok Egyesülete 10 órától a Népkertben. Benevezési díj egy alma vagy sárgarépa.
*
Szabadkai Szabad Szombat elnevezéssel tart foglalkozást a Népköz Tudatos Életkör Szakcsoportja holnap 10 órától. Ugyanabban az időpontban a Kosztolányi Teremben az Aranykapu játszóház ünnepi koncertet szervez, illetve kézműves foglalkozást a budapesti Móka Térrel a játszóház 10 éves magalakulása alkalmából.
*
A Szabadkai Gyermekszínház hétvégi műsora: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma című magyar nyelvű mesejátéknak szombaton délután 6 órakor tartják a bemutatóját. Vasárnap 11 órától ugyancsak magyar nyelven látható a Kislány, aki mindenkit szeretett című előadás.
*
A Lifka Art Moziban a Kung Fu panda 3 című amerikai–kínai családi animációs filmet vetítik jövő hét szerdáig délután 5 órától. A Brooklyn című ír–angol–kanadai romantikus film egy ír lányról szól, aki elhagyja hazáját és New Yorkba vándorol. 19 órától van műsoron a Lifkában. A Támadás a Fehér ház ellen 2. – London ostroma című amerikai–angol–bolgár akcióthriller 21 órától kerül vászonra. Az Eurocinema moziban ugyancsak a Kung Fu panda látható 3D–ben 16 órától, a hétvége mindkét napján 11 órától is. 18 órától az Otadžbina című hazai alkotás szerepel programon Nada Šargin, Vuk Kostić és mások főszereplésével. 20 órától vetíti az Eurocinema a Szoba című amerikai drámát, ami egy kisfiúról szól, aki 5 évig élt anyjával egy 9 négyzetméteres szobában. A Trumbo (trambo) című életrajzi dráma Hollywood világába kalauzolja a nézőket minden este 22 órától. A belépőjegyek mindkét moziban 200 dinárba kerülnek, kivétel a 3D–s vetítés, ahová 350 dinár a helyjegy.
*
A Szabadkai Egészségházak munkaideje a jövő héten a következőképpen alakul: a hajdújárási ambulancia hétfőn 6 óra 30 perctől 10 óráig, kedden 11 órától 13 óra 30 percig, szerdán 13 óra 30 perctől 17 óráig, csütörtökön 10 órától 13 óráig dolgozik. A királyhalmi rendelő hétfőn 10 óra 30 perctől 13 óra 30 percig tart nyitva, kedden nem dolgozik, szerdán 10 órától 13 óráig, csütörtökön 13 óra 30 perctől 17 óráig dolgozik. A ludasi egészségház hétfőn és szerdán a megszokott munkaidő szerint fogadja a betegeket, kedden 6 óra 30 perctől 10 óra 30 percig tart nyitva, csütörtökön nem dolgozik. A 3–as számú ambulancia, azaz a Gát Helyi Közösség rendelője hétfőn 13 és 20 óra között, szerdán 7 és 14 óra között, kedden és csütörtökön a megszokott munkaidő szerint fogadja a pácienseket. A kisbajmoki egészségház hétfőn, szerdán és csütörtökön a megszokott munkaidő szerint, kedden 7 és 14 óra között dolgozik. A Nyugdíjasotthon rendelője hétfőn és kedden a megszokott beosztás szerint, szerdán és csütörtökön 7 és 14 óra között fogadja a betegeket. Nagypénteken a városi és a peremvárosi ambulanciák nem dolgoznak.
*
Hétfőn megkezdődik a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat végrehajtásával, de a Városépítési Igazgatóság irányításával az idei tavaszi lomtalanítás, és egészen május végéig tart majd. A hulladék gyűjtésére alkalmas konténereket több tucat lokáción helyezik majd ki az elkövetkező hetekben reggel 8 órakor, majd 13 és 15, valamint 18 és 20 óra között ürítik őket. Több helyen két napon át is a helyszínen lesznek a konténerek, a peremvárosi helyi közösségekben lakó polgárok pedig házuk elé kell hogy kihelyezzék az év közben összegyűlt hulladékot, ahonnan azt teherautóval szállítják majd el az illetékesek a városi szeméttelepre. Hétfőn és kedden Palicson helyezik ki a konténereket a következő helyszíneken: a Magyar László téren; a Ludasi és a Horgosi út kereszteződésében; a Rogaši és a dr. Mardešić utca sarkán; a Bari utca és a Kanizsai út kereszteződésében; valamint a Bohinji és a Trogiri utcák sarkán. Hétfőn és kedden Nagyradanovácon is lomtalanítanak. A konténereket a következő helyszínekre helyezik ki: a Peščara utcában az önkiszolgálónál; a Gyümölcsös utcában; továbbá a helyi közösség épületénél, a Testvériség Egység utca 21–es szám alatt.
*
Szerdán és csütörtökön az Újváros helyi közösségben helyezik ki a konténereket a következő helyszíneken: az Október 10–e iskolánál a Jakšić utcában, a Jahorina és a Felkelés utcák sarkán, a Rade Končar és a Bolman utca kereszteződésében, illetve a Budućnost vállalatnál a Lošinj utcában. Szerdán és csütörtökön Kisradanovácon is lomtalanítanak. A konténereket a következő helyszínekre helyezik ki: a Ljubo Šercer és a Nagy Imre utcák sarkán, a Lifka Sándor utcában a boltnál, a Bartók Béla és a Vuk Mandušić utcák kereszteződésében, valamint a Thurzó Lajos és a Nyitott utca sarkán.
*
--vissza--Sport

*
Ismét az újságok címoldalán szerepel a Spartacus Labdarúgó Klub, de nem a gyepen elért eredményeik miatt. Az Európai Labdarúgó Szövetség bundagyanúsnak véli a Szerbiai Szuper Liga 26. fordulójának mérkőzését, amelyen a Spartacus az OFK Beogradot verte meg, közli a Szerbiai Fudbal Szövetség. Ősszel is csapkodtak a hullámok, mégpedig azért mert a Spartacus a tartalék csapatát küldte pályára az OFK Beograd ellen, hogy tartalékolják az erőt a Crvena zvezda elleni meccsre. Akkor a szabadkaiaktól 4 pontot levontak, majd utóbb két pont levonásra mérsékelték a büntetést. A Spartacus közleményt adott ki, amely szerint tendenciózus lejárató kampány folyik a klub ellen, amelynek az a célja, hogy meggátolják a talpra állásukat. Közölték, a jó játék annak volt köszönhető, hogy a játékosoknak prémium jutalmat ígérte a pontokért cserébe. Az OFK Beograd ugyancsak cáfolta, hogy előre megbeszélték volna a meccs eredményét.
*
--vissza--Időjárás

*
Holnap egy hidegfront hoz többfelé szeles időt, átmenetileg több felhőt. Hajnalban 3, délután a napsütés mellett már 12 fok várható.
*
--vissza--Műsorajánló

*
szombat, március 19.
*
08.50 – 09.10 Színes reggel – tájékoztató magazin 12.01 – 13.00 Hírek; Nótaszó 13.00– 15.00 A Rock mesterei – Pintér Ferenc zenés műsora 15.00 – 15.55 Hírek; Térerő – a határon túli rádióstúdiók közös műsora Marosvásárhelyről: Maros megyei környezetvédelem; felvidéki szegények bibliája; a szabadkai Garden vonósnégyes; húsvétváró tojáskiállítás 16.15 – 18.00 A zene szárnyán – Dukai István zenés műsora; Hírek
*
vasárnap, március 20.
*
12.01 – 13.00 Hírek; Faluműsor – VIII. Csülöknapok és Húsvéti Vásár Szabadkán; Nótaszó 13.00 – 15.00 Zenés üdvözletek 15.00 – 18.00 Hírek; Vasárnapi Vigadó – kívánságműsor; Hírek
*
hétfő, március 21.
*
08.50 – 09.20 Színes reggel – tájékoztató magazin 12.01 – 13.00 Híradó; Népzene 13.00 – 15.00 Lemezparádé – zenés műsor 15.00 – 15.55 Híradó; Start! – sportműsor Németh János szerkesztésében a hétvége sporteseményeiről 16.25 – 18.00 Hangjegy–mix – Balázs Szilvia zenés műsora; Hírek --vissza--Elöző hírek:

A szerkesztőség e-mail címe
Szabadkai Rádió @ 2014